Több mint 10 év digitális médiában eltöltött idő után találtam meg azt a munkát, ami már nem munka, sokkal inkább szenvedély. Dolgoztam nyelviskolában, szerkesztőségben, PR-osként, médiaügynökségi vonalon és a gyógyszeriparban is – ezek mind sok tapasztalattal gazdagítottak, de valami mégis hiányzott.

Mindig is fontos volt a számomra, hogy segíthessek másokon, de be kellett látnom, hogy a tanácsok osztogatása nem igazán hatékony segítség. Ami valójában működik, az az, amikor valaki saját belátásra, felismerésre jut. Ezek azok az „aha-élmények”, amik engem is tovább vittek saját magam és mások megismerésében a sikeresebb és boldogabb élet felé vezető úton.

Persze ennek az útnak sosincs vége. Mivel minden változik körülöttünk, a stratégiánkat is rugalmasan kell alakítanunk. Folyamatosan döntéseket kell hoznunk a magánéletünkben és a munkánk során is – hol kisebb, hol nagyobb horderejű ügyekben. Viselkedésünk, döntéseink egy sor más ember életét is befolyásolják, de leginkább a sajátunkat.

Ez pedig óriási lehetőség, mert tanulhatunk korábbi tapasztalatainkból, új alapokra helyezhetjük a kapcsolatainkat, újradefiniálhatjuk magunkat. Mert nemcsak a minket körülvevő világ változik, hanem benne mi magunk is.

Ezért választottam mottómnak ezt a két mondatot:

Free your mind – bízz a változásban!

AZ ELSŐ TALÁLKOZÁS

Az első találkozásunk az ismerkedésről szól, arról, hogy működik-e köztünk az az összhang, ami a közös munkához szükséges, és persze arról, hogy kapj egy képet arról, hogyan zajlik a coaching a gyakorlatban.

A közös munka alapja részemről a 100%-os titoktartás és a maximális személyes, feléd forduló figyelem, részedről pedig egy cél, amit valóban szeretnél elérni, amivel kapcsolatban elkötelezett vagy.

Ha messze vagy, skype-on is beszélhetünk.

Az ülések hossza minimum 60, maximum 90 perc. Ez azért van így, mert van, aki 60 perc alatt eljut a saját megoldásáig, de van, akinek ennél több időre van szüksége egy-egy alkalommal. 90 percig maximális figyelemmel tudok feléd fordulni, de ha ennél hosszabb lenne a találkozásunk, mindkettőnk figyelme ellankadna.

Munkám során az ICF (International Coach Federation) etikai kódexének maximális betartásával dolgozom.