Ez a látszólag egyszerű kérdés nem is olyan egyszerű. Hogy miért? Azért, mert az emberek sokszor olyan célokat lebegtetnek maguk előtt, amiknek kevés a realitásuk, nem megfoghatóak vagy egyszerűen csak nem saját célok.

Mondok mindháromra példát.

Ha mondjuk énekesnő szeretnék lenni, de mindig is botfülem volt, a célom nem túl reális, hacsak nem tudom úgy intézni, hogy valaki más énekel majd helyettem, én pedig majd tátogok. De igazából így mégsem leszek énekesnő, magamat nem tudom becsapni. Sosem leszek elégedett az eredménnyel.

Ami nem megfogható, az az olyan cél, mint pl. az, hogy szeretnék boldog lenni. Ez mindenki számára mást jelent, ezért definiálni kell, méghozzá nagyon pontosan. Mitől lennél boldog? Most mitől vagy boldog? Mit gondolsz, mások mitől boldogok? És így tovább.

Aztán ami nem saját cél, az valaki másnak a célja. Ha azért akarok elvégezni egy tanfolyamot, mert valaki más rám kényszeríti – akár szülői nyomás formájában, akár munkahelyi elvárásként -, az a motivációm mértékén erősen látszani fog.

Nagyon jó tehát, ha a célunk elég pontos, reálisan elérhető és valóban fontos a számunkra.

A valóságban azonban bőven van olyan ügyfél, aki nem céltudatosan érkezik hozzám, mert még csak az irány érett meg benne, nem a konkrét cél – és ez nem baj! A coaching pont arra való, hogy a segítségével célokat tűzzünk ki és meg is valósítsuk őket.